Soek vir 'n resep

Gebruik die soekenjin (bo) of die alfabetiese gidse (onder) om te soek vir resepte of ander inligting.Kookterme / Woordelys | Wenke en Advies | Resepteboeke | Oondtemperature | Mate en gewigte | Gram per 250 ml / 1 koppie | Pangroottes | Basiese kombuisgereedskap | Wynwoordeboek | Die spens | Beesvleissnitte en gaarmaakmetodes

8/27/2008

Nog stories oor kos

Frik Lombard

Hier volg nog so ´n paar kos stories.

So ´n ruk gelede was ek en my vrou by ´n buffet ete gewees. So in die ry gestaan met ons borde en gesels met vriende van ons wat voor ons gestaan het. Soos dit maar gaan het ek rys ingeskep met bitter min groente en net gewag tot ek by die vleis kan kom.

Net voor die vleis is daar ´n bak met sous in. Ons vriende skep toe van die heerlike sous waarin stukkies groente dryf oor hulle rys. Nadat hulle vleis gekry het staan die Chef daar en skud sy kop. Hy sê toe mense darem kyk daardie man het van my sop oor sy rys geskep. Nou nog as ons die vriende sien praat ons oor die sop oor die rys episode tot hulle ontsteltenis.

In elke dorp is daar maar mos ´n deel waar die sout van die aarde woon. Baie goeie mense maar die vernis is maar dun opgeverf. Op so ´n troue hoor ek dat die bruid se ouers heerlike soetkoekies gebak het. Deel van die resep op een of ander manier was dagga gewees. Of dit nou fyngemaak was en in die deeg gegooi is en of hulle dit getrek het en die water gebruik het om die deeg aan te maak weet ek nie. Maar ek hoor die troue was ´n sukses gewees want almal was blykbaar vrolik gewees.

Nog ´n oulike storie met ´n les is die volgende. ´n Pasgetroude vrou wil die Sondag haar man beïndruk en haal ´n heerlike stuk beesvleis uit en braai dit in die pot. Voor sy die vleis in die pot sit om te braai sny sy egter ´n stuk van die vleis af. Haar man hou haar dop en vra aan haar hoekom sy dit doen. Haar antwoord was ek weet nie ek het altyd gesien my Ma doen dit.

Die eerste geleentheid wat sy kry vra sy haar Ma hoekom sny sy elke keer ´n stuk vleis af voordat sy die vleis in die pot braai. Haar Ma se antwoord was sy het dit by haar Ma gesien. So kom die Ma by haar Ma aan en vra haar Ma hoekom het sy altyd ´n stuk vleis afgesny voor sy die vleis gebraai het. Die Ma se antwoord was dood eenvoudig omdat my pot te klein was en die vleis nie daarin gepas het nie.

Die les daaruit is ons moet nie net alles aanvaar nie maar vrae vra oor hoekom dinge op die manier gedoen word waarop dit gedoen word.

Partykeer dink ek dat ons ons kinders faal met sekere dinge. So ´n ruk gelede stop ek by ´n kafee om vir ons koeldrank te koop. My seun vra my wat wil ek drink. Ek se aan hom lemonade. Hy kom terug met Coke. ´n Paar keer het dit gebeur. Eendag gaan koop hy weer koeldrank en kom terug met Sprite. Hy se toe aan my Pa die Coke was warm gewees toe koop ek maar vir jou ´n Sprite. Toe ek vir hom sê dat Sprite eintlik Lemonade is het hy lekker gelag.

Kos is en bly interessant. As julle enige kos stories of staaltjies het om met my te deel stuur dit asb gerus aan.

No comments :

Post a Comment